X
GO

Nieuws

Innovatieve vraagsturing: nieuwe aanpak voor Uiterwaardenbeheer
februari 2014
Het Dashboard Uiterwaardenbeheer is ontwikkeld voor het programmagebied van WaalWeelde in de oostelijke rivierdelta. In het dashboard komen de informatie, data en tools van diverse organisaties en over verschillende thema’s bij elkaar. Overheid, beheerders en eigenaren krijgen via het dashboard inzicht in elkaars informatie. Zo ontstaat een gezamenlijke basis voor een dialoog over uiterwaardenbeheer tussen de betrokkenen. Dit opent de weg naar een doelmatig, integraal en duurzaam beheer.

Innovatieve vraagsturing

Om te bepalen hoe een actuele, gezamenlijke en gedeelde (geo-)informatievoorziening voor het uiterwaardenbeheer er uit moet zien, is de vraag van betrokken organisaties en partijen middels innovatieve vraagsturing in beeld gebracht. Het innovatieve karakter is hierbij de zeer complexe vraagomgeving: de combinatie van een groot aantal betrokkenen met verschillende belangen en de diverse disciplines (waterveiligheid, natuur, exploitatie, e.d.).

Download hier het gehele artikel (scan-versie) uit het januari nummer van de Geo-Info.

Hans Versluijs (senior-adviseur bij AeroVision) is co-auteur van het artikel 'HEKKEN WEG!'. Wilt u meer informatie over innovatieve vraagsturing met betrekking tot geo-informatie? Neem geheel vrijblijvend contact op met Hans Versluijs: e-mail naar hans.versluijs@aerovision.nl of bel 06-50 63 00 32.