X
GO

Nieuws

Drones demo-dag oogst aanzien
mei 2018

Op 11 april 2018 organiseerde AeroVision voor de Stichting CAPIGI Foundation, het NLR en het Agrofoodcluster de Nationale  Drones Demonstratie Dag (NDDD). De dag had een duidelijk dubbel doel: Enerzijds bracht het voor de sector de economische potentie in kaart en welke toepassingen van geo-informatie met drones bijdragen aan innovaties in de landbouw. Daarnaast liet het beleidsmakers en drone ontwikkelaars zien dat landbouw een zeer interessant domein is om drones (en andere nieuwe technologieën zoals autonome voertuigen) op een veilige manier te testen. 

toeschouwers

luisteren naar uitleg over de nieuwste mogelijkheden met drones (Foto: Tamme van der Wal)

De NDDD bracht 20 bedrijven samen die met agro-innovaties actief zijn in de zgn. precisielandbouw. Behalve drones met camera's voor Remote Sensing waren er ook drones die plaatsspecifiek kunnen bespuiten. 

Boreal drone

De Boreal drone wordt klaargemaakt voor vertrek (foto: Tamme van der Wal)

Een grote trekpleister was ook de franse Boreal drone: Een fixed wing van 25 kg en 4 meter spanwijdte. Dankzij de testlocatie status van NLR kon deze drone in Nederland vliegen. De Boreal was uitgerust met de Mistrale bodemvocht sensor die bodemvocht vlakdekkend in kaart brengt. Volgens NLR was dit de grootste civiele drone die in Nederlands luchtruim gevlogen heeft.

De staatssecretaris van I&W rapporteerde aan de tweede kamer de NDDD als belangrijk evenement om de economische potentie en innovatiekracht van drones in de landbouw te onderstrepen.