X
GO

Nieuwe Technologie

De ontdekking of ontwikkeling van een nieuwe technologie is nog niet gelijk ‘innovatie’. Innovatie is het introduceren van een nieuwigheid die voldoet aan een gebruikersbehoefte en op betaalbare en schaalbare wijze ingevoerd kan worden: De drie N’s: Novelty-Needs-Numbers. Wij zien zowel aan de leveranciers of ontwikkelaarszijde, en aan de gebruikerszijde zorgen hoe innovaties tot stand te laten komen. AeroVision begeleidt bedrijven met het aanpassen en doorontwikkelen van innovaties vanuit een nieuwe techniek of werkproces. En AeroVision helpt gebruikers met het realiseren van voordeel uit innovaties, bijvoorbeeld door het werk beter, slimmer of goedkoper uit te voeren of door het breder in te zetten.

Innovatie is van alle tijden, maar de laatste jaren zijn de toepassingen van digitale technieken, online processen en datadiensten enorm toegenomen. AeroVision heeft in vele projecten van diverse aard een aanpak ontwikkeld om de samenwerking tussen gebruikers en leveranciers effectiever te maken waardoor innovaties sneller en beter afgestemd tot stand komen.

AeroVision heeft meegewerkt aan projecten binnen dit thema zoals; 
 

Drones

- Fieldcopter
- Bioscope
- Mistrale
- Trustee

Robots - Greenpatrol
- LiDAR (AHN)
- Trustee (Hyperspectral)
Sensoren - 5Groningen
- Controversies..
Machine Learning - Project Rietendaken Gemeente.. 
- Project Zonnepanelen Gemeente...
- 5Groningen

 

Nieuws

AeroVision gaat samenwerking aan met LTO Bedrijven
mei 2019

Praktische combinatie van satelliet- en dronebeelden breed toepasbaar

AeroVision is een samenwerking met LTO Bedrijven aangegaan om haar innovatieve geo-startup BioScope verder uit te bouwen. LTO Bedrijven - de gezamenlijke activiteit van LTO Noord, ZLTO en LLTB - neemt een belang in BioScope BV. De startup combineert satelliet- en dronebeelden met gewasdata en analyses van landbouwpercelen. LTO Bedrijven investeert in BioScope om deze techniek betaalbaar en toegankelijk voor leden te maken.

AeroVision startte in 2011 met BioScope als project van geo-informatieleveranciers in samenwerking met onder meer Wageningen University & Research (WUR) en de European Space Agency (ESA). BioScope koopt satelliet- en dronebeelden in voor haar klanten en verwerkt die tot direct toepasbare informatieproducten. BioScope levert o.a. bodemzonekaarten, scoutingkaarten en taakkaarten voor de boordcomputer. BioScope werkt samen met TerraSphere BV uit Amsterdam en Aurea Imaging BV uit Utrecht voor de inwinning van satelliet- en dronebeelden, en met Dacom Farm Intelligence en Akkerweb als kanaal om de informatieproducten naar de teler te leveren. 

Zie hier het persbericht