X
GO

Nieuwe Technologie 
De ontdekking of ontwikkeling van een nieuwe technologie is nog niet meteen ‘innovatie’. Innovatie is het introduceren van een nieuwigheid die voldoet aan een gebruikersbehoefte en op betaalbare en schaalbare wijze ingevoerd kan worden: De drie N’s: Novelty-Needs-Numbers.

AeroVision ziet zowel aan de leveranciers-, ontwikkelaars-, en aan de gebruikerszijde hoe innovaties tot stand komen. Wij begeleiden bedrijven met het aanpassen en doorontwikkelen van innovaties vanuit een nieuwe techniek of werkproces. Daarnaast helpen wij gebruikers met het realiseren van voordeel uit innovaties, bijvoorbeeld door het werk beter, slimmer of goedkoper uit te voeren of door het breder in te zetten.
 

Innovatie is van alle tijden, maar de laatste jaren zijn de toepassingen van digitale technieken, online processen en datadiensten enorm toegenomen. AeroVision heeft in vele projecten van diverse aard een aanpak ontwikkeld om de samenwerking tussen gebruikers en leveranciers effectiever te maken waardoor innovaties sneller en beter afgestemd tot stand komen.

Projecten
AeroVision heeft aan verschillende projecten gewerkt binnen dit thema. Klik op onderstaande projecten om een impressie te krijgen wat wij doen.
Mistrale
Trustee
GreenPatrol
5Groningen
Zonnepanelen detectie..

Nieuws

Succesvolle Copernicus hackathon afgerond met mooie resultaten!
oktober 2020


Van 7 tot 13 oktober organiseerde AeroVision samen met Copernicus de "Climate-smart city Copernicus hackathon". Het thema van de Hackathon was “The State of Your City: Using satellite imagery to explore climate-smart city questions”. Het evenement vond online plaats met interessante cases en presentaties van verschillende experts zoals Anniek Schouten van Overstory, Lammert Kooistra en Gert-Jan Steeneveld van de Wageningen Universiteit en Valentijn Venus van Ramani BV. De gemeenten die zich bij de hackathon aansloten met een case waar Amersfoort, Zwolle, Gent (BE) en Velsen. 

We hadden het genoegen om de hackathon te organiseren voor 23 deelnemers die samenwerkten in 6 verschillende teams.  De resultaten van alle teams waren zeer inspirerend en creatief. Op de laatste dag presenteerde de burgemeester van Amersfoort - de heer Lucas Bolsius - de award ceremonie.

De winnaar van de hackathon was Team Dieleine. Dit team verkende de mogelijkheden met betrekking tot de combinatie van het SensHagen (Zwolle) citizen science pilot project en satellietdata. Specifieke aandacht werd gegeven aan: het evalueren of de door burgers gemeten luchtkwaliteitsdata gebruikt kan worden als grondwaarheid voor satellietdata, of de pilot geschaald kan worden naar de hele gemeente door gebruik te maken van satellietdata, het maken van voorspellingen van toekomstige NO2-niveaus, en het conceptualiseren van een mobiele applicatie om deze data open te stellen voor het publiek.

De tweede plaats ging naar het team "The Green Machine" - zij hebben zich gestort op de case van Amersfoort waarbij het vergroenen van de stad centraal stond. Zij presenteerden hoe satellietgegevens kunnen worden gebruikt om geschikte daken te vinden met behulp van Sentinel Hub.  

De derde plaats ging naar "Team One". Team One werkte aan het hitte-eilandeffect van de Gents case en toonde concrete resultaten van tijdreeksanalyses met satellietgegevens, wat ook de essentie is van het Copernicus-programma.

Alle winnende teams wonnen een geldprijs en het winnende team krijgt ook de kans om deel te nemen aan de Copernicus Accelerator - een 12 maanden durend coaching programma op maat - en een jaarabonnement op de Sentinel hub aangeboden door Sinergise. Alle drie de winnaars mogen hun resultaat te presenteren op de ICC Regio Schiphol bevlogen conferentie.

We willen graag al onze case houders, experts en natuurlijk de deelnemers bedanken voor een prachtige week met hacken en alle input en moeite die is gedaan!