X
GO

Nieuws

CAPIGI bundelt krachten met Geospatial World Forum
december 2015
Voor de zesde editie werkt CAPIGI samen met het Geospatial World Forum (GWF) om gezamenlijk de laatste trends, innovaties en problemen bij de toepassing van ruimtelijke gegevens in de landbouw te presenteren en te bespreken. De gezamenlijke CAPIGI-GeoAgri conferentie focust zich op het volgende niveau in Spatial Data, Smart Farming en New Business. Het biedt de 150 deelnemers de kans om onderdeel te zijn van de gehele GWF conferentie, waarbij de specifieke focus op landbouw behouden blijft. CAPIGI organiseert een drie daags onderdeel met het GWF, toegespitst op landbouw van 24-26 mei 2016 in Rotterdam.


CAPIGI

De Community on Agricultural Policy Implementation and Geo-Information (CAPIGI) is de perfecte plek voor geo-informatie experts die actief zijn in de landbouw om hun collega’s binnen dit veld te ontmoeten; van overheid tot industrie tot onderzoek. De diversiteit van de deelnemers maakt CAPIGI uniek onder andere conferenties. Vanwege de verscheidenheid aan kennis die bij elkaar komt, worden nieuwe innovaties, ideeën en oplossingen voor de landbouw sector gecreëerd, die alle betrokkenen ten goede komen. Tijdens de CAPIGI conferentie worden opkomende technologieën geïllustreerd door ervaringen uit de praktijk vanuit de implementatie van het landbouwbeleid. Workshops, plenaire sessies, hoofdsprekers, een expositie en meer ondersteunen dit concept.

GeoAgri

Het GeoAgri programma is al jarenlang onderdeel van het Geospatial World Forum. Het bespreekt de waarde van ruimtelijke geo-technologie in de verbeterde besluitvorming, het effectief beheer van bronnen en middelen, het verbeteren van de efficiëntie van werkprocessen en in het verbeteren van de toegankelijkheid van informatie. Het richt zich op het gebruik van geo-ruimtelijke gegevens voor een betere en duurzame landbouw. De GeoAgri sessie van 2015 bracht de laatste innovaties, technologieën en gereedschappen binnen de landbouw naar voren en probeerde om de landbouw naar een hoger niveau te tillen.  

Nu, in samenwerking met CAPIGI, worden krachten gebundeld om beide conferenties te versterken en om meer waarde toe te voegen aan de hele agrarisch gemeenschap, oplossing- en technologie aanbieders, onderzoekers, beleid- & advocatuur niveaus en alle andere deelnemers. Met deze manier van denken kwam de samenleving tot stand. Deelnemers krijgen toegang tot een grotere geo-ruimtelijke expositie en grote plenaire conferentie sessies. Hierdoor kunnen de bezoekers nog meer hun kennis verdiepen, verbinden met collega’s en hun professionele netwerk uitbreiden.

Het volgende niveau
Gedurende vele jaren van wetenschappelijke vooruitgang en demonstraties, wordt het nu duidelijk dat het gebruik van ruimtelijke data een hoger niveau heeft bereikt. Het wordt meer en meer gebruikers aangestuurd en minder technologie aangedreven. Dit betekent dat bedrijven geo-ruimtelijke- technologieën en data gebruiken om meer toegevoegde waarde te bieden voor boeren, handelaren, adviseurs, machinefabrikanten, beleidsmakers, controleurs en andere stakeholders. CAPIGI geeft inzicht in hoe dit volgende niveau de agrarische sector en haar stakeholders beïnvloedt.